Monday, 1 July 2013

INFO : PROSES PEMBUATAN DAGING BURGER MCDONALS DI RUSSIA

PROSES PEMBUATAN DAGING BURGER McDonald DI RUSIA 

Kepada sesiapa yang gemar memakan burger McDonald, korang seharusnya tahu bagaimana proses pembuatan daging burger yang sangat popular dan digemari ramai itu. 

Fakta : purata gaji pekerja di rusia sama dengan harga burger McDonald di rusia...That's awesome baby!!..jom tengok satu per satu section

LOCKER ROOM

  
Sebelum masuk, semua pekerja harus menanggalkan rantai, subang, jam tangan, dan meletakkannya di locker masing-masing

PRODUCTION ROOM



Mereka mempunyai dua ruang produksi yang tidak bergitu besar. Satu untuk daging rusia segar dan satu untuk daging asing yang dibekukan 

DAGING YANG DIBEKUKAN


Daging asli Rusia tidak begitu berlemak (lemak 8%), oleh sebab itu daging Rusia harus dicampur dengan daging luar negara agar mendapat lemak 20%

PROSES CAMPUR DAGING


Daging dicampur dengan perbandingan 50/50.

BEKAS KHUSUS

                    

Daging tersebut digiling dan diletakkan di bekas khusus.

                  


PROSES KAWALAN SUHU


tempat paling penting Kerana kualiti dan keselamatan yang diutamakan, maka suhu daging tidak boleh terlalu tinggi, mereka mengawalnya dengan alat khusus yang canggih.

                     

MESIN PEMBUAT BEEF


Mesin pembentuk membuat 2 jenis beef, dengan ketebalan yang berbeza Potongan Beef.


Dan inilah potongan beef untuk seluruh Rusia. 70 Ton...peargghhh


Setiap hari mereka mengeluarkan 1,000,000 potong beef (lebih kurang 70 Ton)



Proses pengeluaran terlalu bising dan membingitkan telinga dan pekerja harus memakai alat pengahdang bunyi di telinga mereka.


PROSES PEMBUNGKUSAN (PACKING)



                      

Makmal sentiasa memeriksa kualiti daging setiap masa.

   

mission complete..memang bersih kann??

No comments:

Post a Comment